Dobrodošli na strani “Svetniki.org”!

Ta kopija spletne strani svetniki.org je nastala zaradi nenehnih spletnih napadov na originalno stran in nemoči ponudnika gostovanja, da bi to preprečil.
Za svetnika dneva kliknite tukaj!
Uporabite lahko iskalno polje ali pa direkten dostop do mesecev.
Pod rubriko Strani bodo poleg tega uvoda še  indeksi glede na različne kategorije (npr. po imenih, po  datumu smrti ipd).
Nisem avtor zbranih zapiskov, vendar sem jih zbral z željo, da bi tudi v slovenščini imeli spletno stran, kjer lahko izvemo kolikor je možno o svetnikih, mučencih in blaženih božjih služabnikih, po katerih imamo ime. Besedila so večinoma pobrana z raznih spletnih strani in iz knjige Leto svetnikov.
Stran lahko obiščete tudi z mobilnimi napravami na istem spletnem naslovu, saj je prilagojena za mobilne aplikacije.
Ker sem družinski oče velike družine, mi za to stran ostaja vedno premalo časa, vendar… zrno na zrno…
Trenutno je v bazi preko 2100 življenjepisov.

V marcu 2017 je spletna stran svetniki.org praznovala 11 leto delovanja. Hvala vsem, ki ste k temu kakorkoli pripomogli!
V stran je vloženo veliko denarja in še več osebnega časa. Kdor bi želel to stran finančno podpreti, lahko to stori na tej povezavi.
Iskrena hvala!
Mir in vse dobro!
Aleksander


Slika zgoraj je del oltarne slike, ki jo je naslikal Botticelli Sandro (Alessandro di Mariano Filipepi) (1447-1515). (Madonna Enthroned with Saints: San Barnaba Altarpiece (1490, Florence, Galleria degli Uffizi)


Vaš IP